A B O U T 

Ingrid Bosma | IB Media
 
In 1995 begon mijn samenwerking met regisseur Job Groenewegen. Naast series, documentaires en items voor de publieke omroepen werkten wij samen met NGO’s als WarChild, UNHCR, Stichting Vluchteling, Artsen zonder Grenzen en Amnesty International.

 

Vele educatieve projecten volgden. Filmtent voor een vluchteling met daarin onze documentaire Sheltered Life over het dagelijks leven van Tsjetsjeense vluchtelingen in Ingoesjetsie, Vluchten een hele kunst, voor basisschoolleerlingen, Future Talks, een concept voor MBO leerlingen met Congolese vluchtelingen die opgevangen werden in Oeganda en die dezelfde wensen en dromen hebben als jongeren hier in Nederland etc, etc. 

 

Naast de vluchtelingenproblematiek ging ons hart uit naar mensen met een beperking. Vanaf 1998 maakten wij voor de  Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind (NSGK) voorlichtingsfilms en socuteraspots. Voor Teleac en later de NTR maakten wij in de serie Knoop-Kunst de afleveringen; Olga en Patricia, 8 korte portretten van jonge kunstenaars met een beperking en een 10-tal films over het speciaal onderwijs. Daarbij werkte ik als redacteur voor de serie Knoop-muziek met het Knoop Gala ter afsluiting en voor de series Knoop-Kunst, Niks te Gek en het verkezingsprogramma voor mensen met een beperking: Stem jij ook!.

Voor de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) maakten wij diverse portretten in het kader van de WMO.

 

Job Groenewegen

Tijdens de montage van onze documentaire Het Zit In De Genen over een familie in Friesland met 3 verstandelijk gehandicapte dochters die toppaarden fokken is  Job Groenewegen plotseling overleden.

Het Zit In De Genen is bij 2DOC op 7  mei 2014 uitgezonden en aan Job opgedragen.

IB Media 

Momenteel werk ik aan een documentaire over samengestelde gezinnen, aan de programmaserie Om Nooit Te Vergeten, een programmaserie over gedenktekens en monumenten,  portretteer ik kinderen van 8 jaar en werk ik samen met Lisette Jespers van En Plein Public aan een documentaire over de mensen van de Batavia.

 

Stichting Join Media

De doelstelling van Stichting Join Media is om door middel van gecoördineerd en creatief mediagebruik mensen in problematische omstandigheden dichter bij de Nederlandse burgers te brengen. Stichting Join Media is op 6 maart 2003 opgericht.

 

 

  • YouTube Round

© 2015 Join Media

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now